Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 24 april 22:27

24 april 19:39, Brand, Falkenberg

Räddningstjänsten larmas till ett nybyggt hotell / alt flerfamiljs fastighet invid Falkenbergs fotbollsarena där ska brinna

Enligt uppgift ska det inte finnas några gäster/boenden i hotellet.

Uppdatering kl 19.39. Enligt Rtj på plats ska det brinna på takvåningen. 16 våningar. Nybyggt men inga gäster ska finnas där.
Ett intilliggande hotellet Västerhavet påbörjas evakuering. Det finns inga uppgifter om skadade personer.
SOS har gått ut med en varning till allmänheten.

Uppdatering kl 20:15. En nybyggd fastighet på 16 våningar. En kraftig takbrand och branden är inte under kontroll.
Polisen är på plats och bistår räddningstjänsten med evakuering och avspärrning.

Uppdatering kl 20:35

Polisen har startat upp en Särskild händelse /stabsläge vilket innebär att polisens samlade resurser i Region Väst kan komma att tas i anspråk efter de behov som krävs för att stödja räddningsledaren.

Uppdatering kl 20:50 Branden ännu inte under kontroll, släckningsarbetet pågår för fullt.

Uppdatering kl 21:00 . Några evakuerade från intilliggande fastighet kan återvända hem igen efter beslut av räddningsledaren.

Uppdatering kl 21:25. De evakuerade vid de intilliggande fastigheterna får nu återgå. Branden har lugnat sig men inte under kontroll.

Uppdatering kl 22:25 Polisen kommer att vara kvar hela natten för att bistå Räddningsledaren. Branden har minskat i intensitet men släckningsarbetet fortgår ännu i oförminskat styrka.

Övriga detalj uppgifter rörande branden mm hänvisas till Räddningstjänsten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen