Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 25 april 14:59

25 april 10:18, Farligt föremål, misstänkt, Göteborg

Kungstens ind område. En person är och städar i ett grönområde invid industriområdet och upphittar ett föremål som ser ut som en handgranat

Sammanfattning:

Polis kallas till platsen och del av området spärras av.

Del av industriområdet har fått evakueras tills Nationella bombskyddet har kontrollerat och hanterat det farliga föremålet. Antalet evakuerade från sina respektive arbetsplatser är för närvarande okänt.
Insatsen pågår ännu.

Förundersökning är inledd rörande Lagen (2010:1011) om brandfarliga och explosiva varor. Det finns inga personskador inrapporterade och ingen är gripen för brottet.

Nationella bombskyddet hanterar just nu det misstänka farliga föremålet.

Trafiken på de stora lederna förbi Kungstensmotet ska fungera med vissa inskränkningar vid av resp påfart i området. Polis finns på plats för trafikreglering.

Räddningstjänst och ambulans bistår polisen vid insatsen och finns på anvisad brytpunkt i avvaktan på att Nationella bombskyddet hanterar det misstänkta farliga föremålet.

Uppdatering kl 13:00 Polisen har initierat ett temporärt flygförbud över Kungstens undustriområde tills insatsen är avslutad.

Uppdatering kl 14:05 Det misstänkta farliga föremålet är oskadliggjort av Nationella bombskyddet. Resterna kommer att tas om hand och analyseras av kriminaltekniker. Först därefter kan vi fastställa vad det farliga föremålet var för någonting. Insatsen kan avslutas. Trafiken kan släppas på och samtliga evakuerade kan återgå till sina arbetsplatser

Uppdatering kl 15:00. Insatsen är avslutad och det tillfälliga flygförbudet är hävt.

 

Texten uppdateras så snart det finns mer uppgifter i ärendet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen