Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

26 april 05:57, Sammanfattning natt, Västra götalands län

Här följer ett urval av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Jenny Widén.

02.49 Göteborg, brand
På Kölnåsgatan har det börjat brinna i en scoutstuga. Inga personer befann sig i stugan. Stugan övertänd och kommer att brinna ner. Polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

04.27 Göteborg, man hittad skadad
Nedanför berget vid ett vandrarhem på Stigbergsliden hittas en man i 35-årsåldern svårt skadad. Han har bl a skallskador och förs i ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. Det är mycket oklart vad som hänt med mannen men polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel. Man har även spärrat av och en teknisk undersökning kommer att göras på platsen.

04.29 Göteborg, grov vårdslöshet i trafik m.m.
En polispatrull ska stoppa en bilist på Säröleden som dock väljer att försöka köra ifrån patrullen. Ett förföljande påbörjas och färden går i hög hastighet i Hovås, Billdal och sen mot Kungsbacka. Polisen lägger ut spikmatta som han två gånger lyckas passera. I Kungsbacka rammade han en polisbil och fortsatte därefter på E6 mot Göteborg. Plåtskador på polisbilen men inga personskador. Vid Frölundamotet på Västerleden kolliderar den förföljda bilen med en annan bil. Förarna av båda bilarna förs till sjukhus med oklara skador. Båda ska dock vara vakna och talbara. Föraren av den förföljda bilen, en man i 30-årsåldern, är gripen misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, försök till våld mot tjänsteman, grov olovlig körning, drograttfylleri. Då det hittas pepparspray och en kniv i bilen rapporteras han även för brott mot vapenlagen samt brott mot knivlagen. Han var även efterlyst då han skulle förhöras om en stöld.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen