Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 26 april 14:02

26 april 11:54, Trafikolycka, Strängnäs

Totalt stopp på E20 efter olycka.

11.32 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades med anledning av en trafikolycka på E20, vid Solbacka-Grundbro, i Strängnäs kommun. Enligt larmet skulle fem fordon vara inblandade i olyckan. En av bilarna ha börjat brinna vid olyckstillfället och fela bilar ligga i diket.

11.45 Den brinnande bilen ska vara släckt.

Det ska vara totalt stopp för trafik på E20 förbi olycksplatsen.

12.29 Bärgning av bilar pågår. Därefter kommer trafiken börja släppas på.

12.56 Två personer har förts med ambulans till sjukhus. Skadeläget är okänt. Samtliga bilar är nu bärgade och trafiken flyter åter på E20.

13.55 Olyckan har börjat med att en bil börjat brinna under färd. Bilen körde in till sidan, och i samband med detta stannade en annan bil för att hjälpa till att släcka branden. En tredje bil, som körde på E20, har helt korrekt sänkt hastigheten när man passerade olycksplatsen. En fjärde bil har inte uppmärksammat detta, utan kört rakt in bakifrån i bilen som sänkt hastigheten - som då studsat in i en femte bil. Inga personer ska ha blivit allvarligt skadade i samband med händelsen. Det finns i nuläget ingen klar brottsrubriceringen, olyckan kommer att utredas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen