Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

26 april 14:55, Uppdatering, Östergötlands län

Uppdatering gällande bränderna i Motala och Gnosjö kommuner.

Polisen har under veckan arbetat med att bistå räddningstjänsten vid bränderna i Godegård och Tjällmo i Motala kommun samt i Gnosjö kommun. Efter att räddningstjänsten behövt hjälp av polisen så har ett flertal polispatruller, yttre befäl och annan personal inom Polismyndigheten arbetat på de olika platserna och en fortsatt beredskap finns fortsatt.

Brandbekämpningen vid de båda bränderna i Motala kommun har varit lyckosam och bränderna har minskat i omfattning. Under fredagsförmiddagen bedömde Räddningstjänsten läget som stabilt i både Tjällmo och Godegård.

Även vid branden i Gnosjö har brandbekämpningen varit lyckosam och branden har minskat i omfattning. Vid lunchtid på fredagen bedömde räddningstjänsten läget som stabilt och branden uppgavs vara under kontroll.

Polisen har inte behövt evakuera någon person boende i de brandhärjade områdena.

Gällande branden i Tjällmo har polisen inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet. Branden kan ha uppstått i samband med skogsarbete i området och händelsen ska utredas.

Vad gäller framkomlighet på vägar förbi de brandhärjade områdena hänvisas till Trafikverkets hemsida.

Från och med onsdagen den 24 april råder eldningsförbud i Jönköpings och Östergötlands län. I nuläget är eldningsförbudet i de båda länen utan undantag. Se vidare information på Länstyrelsens hemsidor.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen