Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 27 april 10:09

27 april 00:07, Detonation, Malmö

Explosion utanför restaurang, Malmö.

Strax efter midnatt hör flera uppringare av sig om en kraftig smäll i Malmö.

Smällen kan lokaliseras till Drottninggatan vid Värnhem. På plats konstaterar patrull att en explosion har skett utanför en restaurang med stora skador som följd. Det Nationella bombskyddet är begärda för att säkerställa om något explosivt finns kvar på platsen. Ett par närliggande fastigheter har avspärrats under utredningsarbetet.

Polisen har initiala uppgifter om att en person ska ha blivit lindrigt skadad till följd av glassplitter.

Ärendet rubriceras inledningsvis som allmänfarlig ödeläggelse.

Vittnesuppgifter tas tacksamt emot via telefonnummer 114 14.

Mer information om händelsen kan lämnas via polisens mediecenter från och med kl. 07.00 lördag morgon.

UPPDATERING

Klockan 03:37 hävdes avspärrningarna då teknikerna är klara på platsen. En kvinna i 40-års åldern skadades lindrigt då hon befann sig i närheten av explosionen.

09:30 Under dagen kommer en polispatrull att befinna sig på brottsplatsen, både i trygghetsskapande syfte men även för att försöka få mer information om händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen