Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

27 april 06:44, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot lördagen har polisens regionledningscentral hanterat 61 händelser. En person har gripits för våld mot tjänsteman (se nedan) och 14 personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. Nedan listas ett urval av nattens händelser.

22:06 Polisen fick uppgifter om att en man hade inkommit med misstänkta skottskador till Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Ungefär vid samma tidpunkt fick polisen samtal gällande höga smällar i Risängen, Norrköping. De båda händelserna kopplades samman.

Polisen spärrade under natten av två platser och en bil togs i beslag. Polisens tekniker har varit på plats och genomfört en brottsplatsundersökning. En förundersökning om försök till mord har påbörjats. Polisen har under natten sökt vittnen för att samla in iakttagelser.

Den skadade mannen, som är i 25-årsåldern, är allvarligt skadad men ska inte ha livshotande skador.

06:20 Det finns ännu ingen misstänkt eller frihetsberövad för brottet.

I nuläget finns inga mer detaljer att lämna.

-

22:05 Polisen larmades till Åtvidaberg med anledning av ett bråk i anslutning till en lägenhet. En person anträffades skadad och fördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget är inte känt men mannens skador ska inte vara livshotande.

00:07 Två personer greps misstänkta för händelsen som rubriceras som grov misshandel. De gripna är en man i 25 årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern.

-

02:10 Polisen larmades till Resecentrum i Söderköping. En väktare ska ha blivit slagen av en person. Person greps av väktare.

02:42 Polis var på plats. Gripandet övertogs av polisen och den misstänkta mannen, som är i 30-årsåldern, fördes till polisstationen där han lades in för tillnyktring.

Väktaren behövde inte uppsöka akutsjukvård. Händelsen utreds som våld mot tjänsteman.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen