Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

28 april 02:33, Rattfylleri, Askersund

Grovt rattfylleri m.m. i Askersund

En polispatrull uppmärksammade en kortare bilfärd nära södra infarten till Askersund. Då bilen stoppats visade det sig att kvinnan som körde bilen var alkoholpåverkad varför hon medtogs för provtagning och förhör.

Efter att ha blåst i polisens bevisinstrument konstaterades det att hon haft en alkoholkoncentration i blodet på minst 1,38 promille under färden.

Anledningen till färden var att kvinnan, som är i 40-årsåldern, blivit irriterad på ungdomar som stört med hög musig från sina bilar. Därför gick hon helt sonika in och satte sig i en av deras bilar och körde undan den. Det var i samband med detta hon stoppades av polispatrullen.

Eftersom hon självsvåldligt körde undan en annans bil utan lov, misstänks hon även för olovligt brukande förutom grovt rattfylleri.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen