Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 28 april 18:53

28 april 13:05, Polisinsats/kommendering, Stockholm

Ett knallskott har kastats från en gruppering som gick på Regeringsgatan. En person utanför grupperingen bedöms ha fått skador.

I samband med att en större gruppering gick på Regeringsgatan, på väg till match på Tele 2 Arena, kastades ett knallskott vilket bedöms ha skadat en eller flera personer utanför grupperingen.

Uppdatering kl 14:20

Ytterligare tre knallskott har kastats av personer som är på väg till matchen. Denna gång har det skett mellan Sofielundsplan och arenan. En person har frihetsberövats med anledning av detta.

Sammanfattning av polisinsats i Stockholm den 28 april:

Dagens insats sammanfattas som lugn. Polisen har hanterat planlagda publikflöden till och från arenan och under detta mindre ordningsstörningar i Slakthusområdet före match. Vidare har polisen stöttat arrangören i sitt arbete med ordning och säkerhet i och invid arenan. Arrangören har gjort ett bra arbete utanför arenan inom ramen för sin säkerhetsplan. Avslutningsvis har polisen ingripit mot ett mindre antal brott som har begåtts före matchen.

- I princip har polisens och arrangörens planläggning inför denna dag kunnat följas utan större störningar, säger Manne Jönsson, kommenderingschef för polisen.

Polisens insats under derbyt har fram till klockan 18:30 lett till:

En anmälan om försök till grov misshandel då ett knallskott kastades på Regeringsgatan.

En person greps för försök till grov misshandel då denne kastade ett knallskott ute vid arenaområdet.

En person rapporteras för brott mot ordningslagen då denne försökte få med sig olaglig pyroteknik in på arenan.

Det har totalt brunnit 79 bengaliska facklor inne på arenan vilket är dokumenterat i en brottsanmälan.

En person har omhändertagits för fylleri inne på arenan.

Frågor om polisens insats i samband med fotbollsderbyt besvaras på 010-56 373 53

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen