Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

29 april 10:53, Sammanfattning vecka, Knivsta

Polisrutan Knivsta

Påsken, stölder och skadegörelse                                                                                                                       Påsken kan sammanfattas som relativt lugn, inga kända våldsbrott. Dock har en hel del stölder genomförts av okända gärningsmän, det mesta är från/ur fordon och bostäder/tomter. Så nu är det läge att låsa in sina saker och inte ha något i carporten eller på tomten och lås även ditt uthus. Förvara heller inga värdesaker i bilen. Tillfället skapar stölden men inte tjuven. Han väntar bara på att du ska ge honom tillfället !

Dessutom har antalet anmälningar på skadegörelse och klotter ökat på sistone. Kan delvis förklaras av ökad anmälningsbenägenhet men antalet har ökat. Håll ögonen öppna och ring 112 om du ser pågående brott.

Nattvandring Knivsta på Valborg                                                                                                                          Fredagskvällen den 26 april genomfördes en ytterligare en Nattvandring i Knivsta. 8 vandrare gjorde både Knivsta och Alsike till en säkrare plats för våra invånare, speciellt för de ungdomar som är ute nattetid. Nästa tillfälle är förstås Valborg där det behövs fler som ställer upp, hör av dig till Matilda på 070-4504680. Och kan du inte Valborg så finns det förstås många helger framöver där det behövs vandrare. Se till att ni blir många vandrare som kan göra Knivsta tryggare.   

Grannsamverkan (GSV)                                                                                                                                       Vårens sista utbildning i Knivsta blev genomförd förra veckan. Stadigt så ökar antal Grannsamverkansgrupper. Vänta inte tills ni fått inbrott, öka chansen att slippa. Och det finns ytterligare en möjlighet men då i Polishuset i Uppsala. Så om ni vill starta upp Grannsamverkan innan sommaren, så sker detta den 16 maj 19.00. Anmäl er per mail nedan.  Läs mer på samverkanmotbrott.se                                                              

För mer info maila till:
grannsamverkan-lpo-uppsala-knivsta.po-uppsala@polisen.se

15 - 28  april

NÅGRA GENOMFÖRDA POLISINGRIPANDEN
Antal
Böter Trafikbrott  2 återkallade körkort på plats
5
Gripna vid anmälan om misshandel & stöld. 1person anhållen
2
Ringa bedrägeri Åkt tåg utan biljett. 1 person även misstänkt för Våld mot tjänsteman och Olaga hot
3
A-Traktor Rapport olovlig körning samt tillåtande av olovlig körning på dennes förälder.
1
Handräckning
1
Omhändertagen person
1
Tips/Telefonsamtal om brott m.m. från medborgare
36
Kontrollerade Personer/Fordon
50
 ETT URVAL AV HÄNDELSER OCH ANMÄLDA BROTT
Antal
Anmälan stöld i Ändeberga. 14-15/4 gräsklippare och röjsåg stulna
2
Cykelstöld
1
Anträffad stulen moped
1
Anmälan om skadegörelse / klotter
10
Viltolyckor   Varav en smitningsolycka med 3 påkörda och skadade vildsvin
6
 

Poliskontoret i Knivsta är öppet onsdagar 14.00 – 17.00 eller 

        vid bokad tid.  Boka via Kommunpolis Knivsta 114 14

 

Anmäla brott eller tipsa polisen  :

Ring 11414 eller på bifogad länk kan du tipsa polisen, finns på Polisen.se

https://polisen.se/kontakt/mejla-region-Mitt/  

       Pågående brott / färsk gärning: Ring 112  

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen