Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

29 april 13:35, Övrigt, Jönköpings län

Stor brandrisk i skog och mark – eldningsförbud gäller.

På grund av de senaste veckornas värme och brist på regn är det mycket torrt i skog och mark. Det betyder att brandrisken fortsatt bedöms vara mycket stor och eldningsförbud infördes i hela länet onsdagen den 24 april.

Nu har Länsstyrelsen i Jönköpings län efter samråd med länets kommuner, räddningstjänst och polis fattat beslut om fortsatt eldningsförbud i hela regionen. Eldningsförbudet gäller tillsvidare och detta innebär att det inte är tillåtet att tända brasor på valborgsmässoafton.

Den som bryter mot eldningsförbudet kan dömas till böter. Oavsett om det råder eldningsförbud eller inte kan du bli straffad om du orsakar en brand, brottet allmänfarlig vårdslöshet kan ge böter eller fängelse i upp till 2 år.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen