Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 29 april 18:34

29 april 15:39, Fjällräddning, Gällivare

Person skadad i skoterolycka i Ritsem.

En person har skadats i en skoterolycka i Ritsem, Sievgojavrre i Gällivare kommun. Enligt initiala uppgifter ska personen ha skadat huvudet och axeln.

Vakthavande befäl fattar beslut om fjällräddning med stöd av LSO, lag om skydd mot olyckor, för att säkerställa att personen snabbt kommer till vård. Fjällräddare kallas ut. Ambulanshelikopter ska hämta personen.

Den skadade är inte ensam på plats utan ingår i ett sällskap.

Uppdatering 17:24: Ambulanshelikopter har landat på platsen vid cirka 16:50. Någon mer information finns dock inte i nuläget.

Uppdatering 17:48: Ambulanshelikoptern har lastat den skadade och för denne till sjukhus. Frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården.

Uppdatering 18:33: Skoterföraren, en man, uppges ha vält med skotern och skadat ett nyckelben. Polisen har varit på olycksplatsen för dokumentation. De har också varit i kontakt med och pratat med delar av sällskapet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen