Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

03 april 10:02, Trafikkontroll, Västerbottens län

Västerbotten, resultat efter morgonens och förmiddagens trafikkontroller

Polisen kontrollerade under morgonen hastigheten på en 30-sträcka vid Backens skola, Umeå. En förare stoppades efter att ha kört 37 km/timmen och polisen utfärdade en ordningsbot (böter).

En trafikkontroll hölls även på Skolgatan, i höjd med Hedlunda, i Umeå. Två förare fick ordningsbot (böter).

Senare hölls en hastighetskontroll på E4:an vid Håknäsbacken, Nordmaling. Tio förare stoppades efter hastighetsöverträdelser på 70-sträckan. Böter utfärdades. En av förarna hade kört 101 km/timmen och fick körkortet omhändertaget.

Polis höll också en hastighetskontroll på E4:an i Hörnefors, strax efter en trafiksäkerhetskamera på en 80-sträcka. Flera förare ökade hastigheten efter att ha passerat kameran och stoppades därför att polis. Böter utfärdades till ett antal förare och en förare fick körkortet omhändertaget.

Vid 11-tiden hölls en hastighetskontroll i en olycksdrabbad korsning vid E12 i Vännäsby. En förare fick böter efter hastighetsöverträdelse. I samband med denna kontroll uppmärsammades hur vissa trafikanter valde att "varna" mötande trafik för kontrollen, vilket är högst olämpligt. En uppmaning till förare som varnar: Ni vet inte vilka ni varnar i mötande körfält. Det kan till exempel vara någon som kör onykter eller någon som saknar körkort.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen