Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

30 april 05:50, Sammanfattning natt, Västra götalands län

Här följer ett urval av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Anna Göransson.

22.29 Hönö, trafikolycka
På Kärrvägen har en bil med fem personer i kört av vägen. Samtliga inblandade är i 18-årsåldern och en flicka är förd till sjukhus med smärtor i en höft.

22.30 Göteborg, grovt olaga hot
I Skattegården står en man utanför en lägenhetsdörr med en pistol och skriker hot åt lägenhetsinnehavaren. Mannen i lägenheten öppnar dock inte dörren utan ringer polisen.  När polis kommer till platsen har mannen med pistolen försvunnit men bra uppgifter gör att han kan gripas i en lägenhet i närheten efter en husrannsakan. Gripandet gick lugnt till väga och i lägenheten hittades även ett vapen/pistol som tas i beslag. Den gripne mannen är i 70-årsåldern och den hotade mannen är i 60-årsåldern.

02.19 Göteborg, inbrott
Flera larm går från ett gym på Valhallagatan. Polis är mycket snabbt på plats och kan konstatera att någon brutit sig in på gymmet. En person springer upp på taket och försöker komma undan men grips snabbt av polisen. Det är en man i 25-årsåldern och han får åka med till polisstationen för vidare utredning.

03.13 Vara, rattfylleri m.m.
På länsväg 187 i Long krockar en bilist med ett vildsvin. Bilen visar sig vara stulen och föraren, en man i 40-årsåldern, saknar körkort och visar tecken på narkotikapåverkan. Han grips misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, drograttfylleri, grov olovlig körning samt innehav av narkotika.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen