Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 30 april 21:01

30 april 15:23, Mord/dråp, försök, Västerås

Skottlossning i Bäckby där en man skadas.

En man i 45-årsåldern skjuts inomhus i en lokal på Ånghammargatan. Polis är på plats inom några minuter och då har gärningsmannen hunnit lämna platsen.
Den skadade mannen förs till sjukhus med ambulans och polisen inleder en förundersökning om försök till mord - mer detaljerade uppgifter än så om skadeläget lämnas inte ut för närvarande.

Polisens enheter arbetar nu parallellt med att lokalisera en misstänkt gärningsman och att höra vittnen och säkra bevis på platsen för händelsen.

Uppdatering kl 21:00

Den skottskadade mannen har opererats och läget bedöms som stabilt. Han har också kunnat tala med polis.
Polisen har genomfört en teknisk undersökning på platsen för händelsen och avspärrningarna har kunnat hävas.
Föremål har tagits i beslag som kommer att undersökas närmare av tekniker.
Polisen är intresserade av vittnesuppgifter om en man på moped som åkt området för händelsen före skottlossningen och som sedan lämnar platsen snabbt efteråt. Den som gjort iakttagelser gällande mopedisten ombeds ringa 114 14.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen