Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 30 april 20:32

30 april 17:24, Fjällräddning, Kiruna

Kvinna skadad i Kirunafjällen.

Polisens regionsvakthavande befäl har fattat beslut om räddningstjänst med stöd av LSO, lagen om skydd mot olyckor för att undsätta en skadad kvinna.

Enligt initiala uppgifter har en kvinna slagit i huvudet efter att ha ramlat ur en kälke. Kvinnan är vid medvetande men klagar på smärtor i nacken. Olyckan har inträffat i närheten av Unna Allakasstugorna nära gränsen till Norge.

Fjällräddare kallas till platsen för att hjälpa kvinnan till närmsta farbara väg för äverlämnande till ambulans. En privat helikopter ska också kontaktas om att eventuellt delta i räddningsarbetet.

Skoterföret uppges vara mycket dåligt i området.

Uppdatering 18:39: En helikopter från Narvik, Norge, ska hämta kvinnan och föra henne hela vägen till sjukhus.

Uppdatering 20:31: Helikoptern har landat i Kiruna och överlämnat kvinnan till sjukvården. Närmare frågor om kvinnans skador hänvisas till vården.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen