Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

04 april 04:53, Olaga hot, Västerås

Polisen har under natten hanterat inkommen information gällande ett hot riktat mot Rudbeckianska gymnasiet i Västerås.

Hotet, som inkom via mail till polisen under gårdagen, har bedömts kontinuerligt och en förundersökning om grovt olaga hot mot grupp är inledd.
Polisen har under natten bland annat jobbat med informationsinhämtning och spårsäkring av den inkomna informationen.

Polisen samarbetar och samverkar med Västerås stad och skolledningen. Enligt beslut av skolledningen kommer skolan att hållas stängd under dagen.

Uppdatering 11:44

En man har gripits och anhållits för grovt olaga hot mot grupp. Mannen, som är i 25-årsåldern, greps vid 10:30 i en tätort som tillhör Västerås kommun och gripandet gick lugnt till. Polisens utredningsåtgärder har lett till att mannen är misstänkt för brott.
 
Polisen misstänker i nuläget inga fler personer för brottet men utredningen fortsätter och varje inkommen uppgift bearbetas. Den misstänkta mannen kommer förhöras ytterligare under dagen.

Ärendet leds av en åklagare. I nuläget lämnas ingen mer information om ärendet.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen