Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 05 april 21:23

05 april 18:28, Brand, Göteborg

Brand i industrilokal, Exportgatan, Backadalens industriområde.

Polis och räddningstjänst skickas till Exportgatan efter larm om brand i en industrilokal. Det är inledningvis oklart vad det är för typ av lokal.

18.44 Polis spärrar av området runt den brinnande lokalen.

18.53 Polis arbetar med flera enheter på plasten, och även helikpotern finns med. Polis biträder räddningstjänst, och arbetar fortsatt med att spärra av området.

18.55 Det finns i nuläget inga uppgifter om att branden medfört några personskador.

19.06 Det är enligt uppgift en grönsakshandel som brinner. Byggnaden kommer att brinna ner.

19.12 Det finns risk för att branden sprider sig till närliggande byggnad.

19.22 Exportgatan är till stor del avspärrad för trafik.

19.40 Det finns fortsatt risk för spridning av branden till närliggande byggnader.

20.06 Det är även en lastbilsverkstad som drabbats av branden.

Det fínns inga personskador inrapporterade från platsen.

20.03 Polis arbetar fortsatt vid avspärrningarna, och räddningstjänstens släckningsarbete pågår. En förundersökning gällande grov mordbrand är inledd. Det finns inga uppgifter om hur branden startat, och det kommer att utredas inom förundersökningen.

21.20 Under natten kommer släckningsarbetet att fortgå på platsen. Polis kommer att kvarhålla avspärrningarna i anslutning till brandområdet. En kriminalteknisk undersökning kommer därefter att genomföras, när det är möjligt för teknikerna att kunna arbeta på brandplatsen.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen