Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 06 april 08:46

06 april 08:09, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har hanterat ett 60-tal ärenden mellan kl 22 och 07. Två personer har gripits och åtta personer har frihetsberövats på grund av berusning, eller misstanke om narkotikapåverkan eller rattfylleri. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

23.42 Polisen kontaktades om inbrott i en lokal där det förvaras maskiner, vid en kyrkogård i Nyköping. Någon skulle ha brutit upp ett hänglås. Polis kom dit och sökte bland annat med hundpatrull. Ingen misstänkt kunde gripas. Det är oklart vad som eventuellt har stulits. Polisen upprättade en anmälan om stöld.

00.24 En polispatrull rapporterade till ledningscentralen att en bilist inte hade stannat på polisens uppmaning och att patrullen påbörjat ett förföljande. Det var nära Oppeby gård, Eskilstunavägen, i Nyköping. Bilisten körde i riktning mot Råby, som mest i cirka 160 km/h. Vid kl 00.28 fick bilisten sladd och körde i diket, vid korsningen riksväg 53 / länsväg 623, och sprang mot en skog. Polisen sökte med flera patruller, inklusive hund. Vid kl 00.53 var bilisten hittad av en hundpatrull och han greps. Det var en man i 25-årsåldern. Han blev misstänkt för vårdslöshet i trafik, ej stannat på polismans tecken, rattfylleri under påverkan av både alkohol och narkotika, grov olovlig körning, stöld, samt narkotikabrott.

03.18 Polis larmades till ett bråk i bostad i området Myrtorp, Eskilstuna. En man hade varit våldsam och hotfull mot en kvinna. Mannen greps, misstänkt för misshandel. Han är i 55-årsåldern. Kvinnan ska inte ha behövt uppsöka sjukhus.

Utöver detta har polisen genomfört en mängd kontroller, egeninitierade eller efter larm från allmänheten, som inte ledde till några brottsmisstankar. Polisen har också hanterat berusade personer, viltolyckor, utfärdat böter för trafikbrott, m.m., m.m.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen