Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Uppdaterad 08 april 11:28

06 april 22:58, Brand, Gislaved

Explosion/ brand i lägenhet

Klockan 21:50 inkommer samtal från Hestra, Gislaved om explosion i en lägenhet. Räddningstjänst, ambulans samt polis anländer till platsen och konstaterar att det har skett någon form av explosion. Explosionen har medfört att det börjat brinna i lägenheten. Branden är släckt och en person anträffas skadad och är avförd med ambulans, oklar skadebild.

Polisens arbetar vidare på platsen med avspärrningar samt vittnesförhör. Brottsrubriceringen är i nuläget allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt uppgift så skall två personer vara avfärda till sjukhus med oklart skadeläge.

Kommunens POSOM grupp är aktiverad för att stötta boende i anslutning till den aktuella lägenheten.

UPPDATERING 08.30: En brännskadad man i 25-årsåldern fördes till sjukhus med allvarliga skador. En annan man skadades i samband med att han skulle klättra ut från huset via en balkong, och i samband med det föll han och skadade en fot eller benet.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse, för att utreda hur den explosionsartade branden startade. Den brännskadade mannen är formellt gripen, men har ännu inte kunnat höras av polis. I nuläget finns det inget som tyder på att någon utomstående skulle ha placerat ut något explosivt föremål, eller kastat in det i lägenheten, för att orsaka branden.

En teknisk undersökning kommer att genomföras under söndagen. Polisen tar tacksamt emot information från personer som kan veta något om bakgrunden till explosionen. Låt polisen avgöra vad som är värdefull information.

UPPDATERING 14.45: Vid 12-tiden på söndagen påbörjade polisens tekniker en brottsplatsundersökning i lägenheten. Under eftermiddagen är ambitionen att även en hundpatrull ska ansluta till adressen. Hunden är specialiserad på att söka spår efter bränder. De kan exempelvis hitta rester av brännbara vätskor.

Polisens presstjänst har ingen ny information om den brännskadade mannen, varken när det gäller skadeläge eller om han har kunnat förhöras.

Uppdatering 8/4 kl 11.25:

Mannen i 25-årsåldern som i lördags fördes till sjukhus har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade. Det finns inga andra misstänkta i ärendet. Utredningen om vad som har hänt i lägenheten fortsätter, en teknisk undersökning har genomförts på platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen