Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Uppdaterad 07 april 10:12

07 april 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

God morgon! Dagens presstalespeson på RLC är Anna Göransson. Nedan följer ett urval av nattens händelser i länet.

01.10 Allmänfarlig ödeläggelse Norrmalm Borås. Polis larmas till ett flerbostadshus på Norrmalm efter flera samtal om en hög smäll på adressen. På platsen kan det konstateras att något exploderat, och orsakat skador på entrédörren till bostadshuset. Platsen spärras i väntan på teknisk undersökning. Polis har sökt området med hund och arbetat med informationsinsamling. Händelsen har inte medfört några personskador, och kommer att utredas som allmänfarlig ödeläggelse. Det finns ingen misstänkt.

03.44 Stöld genom inbrott, Boråsvägen. Polis skickas till platsen efter att ett inbrottslarm kommit från en restaurang på platsen. Väktare finns på plats när patrull anländer, och en ruta in i lokalen konstateras krossad. Polis söker igenom lokalen dock utan att anträffa någon. Det är oklart vad som tillgripits i samband med inbrottet.

05.38 Misshandel Stora Levene, Vara. Polis och ambulans skickas till en bostadsadress efter larm om en skärskadad person i en lägenhet. Enligt uppgift ska två gärningsmän kommit in i lägenheten och skurit mannen. Initila uppgifter säger att mannen är skuren i en arm, och han är förd med ambulans till sjukhus. I samband med händelsen ska även gärningsmännen slagit sönder inredning i lägenheten. Bostaden är nu avspärrad.

07.43 Misshandel, Västra Köpmansgatan, Stenungsund. En man uppges ha slagit till personal på en nattklubb. Gärningsmannen ska ha lämnat, och polis söker efter honom i området. Han anträffas och omhändertas enligt lagen om berusade personer. En anmälan gällande ringa misshandel, olaga hot och skadegörelse upprättas.

04.46 Brand Arendalsvägen Ljungskile. Polis och räddningstjänst skickas efter larm om brand i ett kök i ett flerbostadshus. En person boende i den aktuella lägenheten har andats in rök, och förs med ambulans till sjukhus. En anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet upprättas.

23.08 Streestrace, Arendals Allé, Göteborg. Samtal kommer om att vägen är avspärrad, med minst 50 bilar på platsen. När polis anländer lämnar samtliga platsen. Senare under natten kommer samtal om liknande händelse i Åbro, Mölndal samt Bäckebol. I Bäckebol har E6 stängts av av inblandade i streetracet. Polis skickas, och även då lämnar inblandade platsen.  

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen