Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

07 april 20:00, Polisinsats/kommendering, Stockholm

Polisen har genomfört en insat med anledning av en fotbollsmatch på tele 2 Arena vilken föregicks av samlad promenad till arenan.

Söndagen den 7 april spelades en fotbollsmatch på Tele 2 Arena. Ett antal åskådare gick en gemensam promenad till arenan. En särskilt uttagen polisresurs har underlättat för de individer som valde att promenera till arenan samt för att minimera den infrastrukturella påverkan promenaden fick. Det genomfördes ett antal trafikomläggningar under eftermiddagen. Vidare hade polisen en beredskap att ingripa mot ordningsstörningar och brott. Avslutningsvis har polisen haft en beredskap att kunna stötta arrangören invid och på arenan före, under och efter matchen.

-Polisen har hanterat stora publikflöden och det har inträffat ett litet antal brott som nu skall utredas. Jag är nöjd med insatsen säger polisens kommenderingschef Manne Jönsson

Polisens insats hade fram till kl 20.00 lett till:

- En person greps för våld mot tjänsteman då denne riktade en rökfackla mot en polisman.

- En person har fått ett knallskott som smällde bredvid denna person med hörselskador som följd. Polisanmälan är upprättad över denna händelse

- Två personer har omhändertagits för fylleri.

- Ett stort antal bengaliska facklor har tänts under promenaden till arenan vilka har dokumenterats av fasta respektive rörliga kameror.

- Det har varit ett slagsmål inne på läktaren. Detta är dokumenterat i en polisanmälan.

- Det har eldats bengaliska eldar samt rökfacklor inne på arenen under matchen vilket har dokumenterats av fasta och rörliga kameror.

Frågor om polisinsatsen besvaras på 010-56 373 53

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen