Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 08 april 17:23

08 april 16:08, Farligt föremål, misstänkt, Göteborg

Larm om misstänkt farligt föremål i Brunnsparken.

Väktare kontaktar polis då de sett en man i Brunnsparken som verkar bära på/hantera något som påminner om en handgranat.

Polis larmas till platsen. Den man som utpekas kan säkras tillsammans med vaktpersonal. På platsen så finner polispersonal en påse med med något föremål som kan vara en handgranat/liknar en handgranat. Denna påse ligger mitt i Brunnsparken.

Polisen tar beslut om att utrymma närområdet av säkerhetsskäl. Ännu oklart hur stor avspärrningen blir och hur det påverkar närliggande butiker och kollektivtrafik.  

Kl 16.29: Meddelas att Brunnsparken är avspärrad/utrymd. Möjligen/troligen kommer även kollektivtrafiken att påverkas.

Nationella bombskyddet (NBS) har kontaktats, inga beslut i nuläget.

Rättsläge: Förundersökning inledd med rubricering grovt olaga hot mot grupp samt lagen om explosiva ämnen.

När det gäller det arbete som NBS genomför så kommer polisen inte att kunna lämna någon tidsplan. Det går av säkerhetsskäl inte heller att återge vad/när man gör åtgärder på platsen.

Kl 17.14: Meddelas att avspärrningarna kommer att släppas. Anledningen är att bedömning av det föremål man hittat ska vara att det är en övningshandgranat/attrapp. Det betecknas inte som farlig i nuvarande utförande.

Den man som frihetsberövas kommer att höras så fort det kan ske. Han betecknas för närvarande som ej hörbar p.g.a. berusning/påverkan. Han kommer att delges misstanke om försök till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

NBS har avslutat sitt arbete på plats.  

 

 

  

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen