Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

08 april 19:58, Stöld/inbrott, Lekeberg

Ett inbrott har skett i en stuga i Lekhyttan.

En man ringer till polisen och uppger att han kommit hem till sin flickväns stuga och upptäckt två personer, två män, som befann sig i stugan.

Mannen brottade ner en av dem men då riktade den andre mannen ett föremål mot anmälaren som han uppfattade som en pistol.

De båda männen försvann därefter från platsen, troligtvis i en bil.

Anmälaren hade aldrig sett de båda männen förut och kunde inte lämna något bra signalement på dem men de skall ha varit i 30-40-årsåldern.

Flera polispatruller har varit på plats, bland annat har en hundpatrull varit där. I nuläget har vi ingen frihetsberövad i detta ärende.

De båda männen har troligtivis tagit sig in i bostaden genom att krossa ett fönster till altandörren. Det är i nuläget oklart vad de båda männen fick med sig från platsen.

En anmälan gällande grov stöld, grovt olaga hot samt misshandel kommer att bli skriven. Det finns ingen information om att anmälaren behövde uppsöka sjukvård i samband med händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen