12 augusti 10:33, Åldringsbrott, Mjölby

Under söndagen har polisen tagit emot ytterligare fyra anmälningar om åldringsbrott mot personer i Mjölby och Motala.

16.57 Polisen tog emot en anmälan om åldringsbrott. En kvinna i Mjölby hade bara för några minuter sedan fått ett samtal från en man som utgett sig för att vilja hjälpa henne med överföringar mellan bankkonton. Under samtalet ringde det på dörren och utanför stod en man som ville ha hennes kort för att kunna hjälpa henne. Kvinnan vägrade att lämna ifrån sig bankkortet och mannen lämnade platsen.

17.16 Polisen tog emot en anmälan gällande ett åldringsbrott mot en äldre kvinna i Mjölby. Kvinnan hade blivit uppringd av en man som uppgav att denne ringde från en säkerhetsavdelning och att någon tagit pengar från hennes konto. Mannen meddelade också att kvinnan skulle få besök och att hon skulle lämna ifrån sig bankkortet till besökaren så att denne kunde spärra kortet. Besökaren kom men kvinnan vägrade att lämna ifrån sig sitt bankkort och besökaren lämnade lägenheten. Polisen utreder händelsen som försök till grovt bedrägeri.

18.22 En anhörig till en äldre kvinna i Mjölby ringer och berättar att kvinnan utsatts för stöld. Två män i 30-årsåldern hade knackat på och trängt sig in i kvinnans bostad. I bostaden hade männen sedan tvingat av kvinnan smycken, kontanter och bankkort. Händelsen skulle ha inträffat efter klockan 17.00 på söndagen. Polis har varit på plats och en förundersökning gällande grov stöld har inletts.

21.04 Polisen tog emot en anmälan om åldringsbrott mot en äldre kvinna i Motala. Kvinnan hade fått besök från en man som uppgav sig att komma från banken och som meddelade att någon försökt ta ut en större summa pengar från hennes konto. Mannen lurade till sig kvinnans bankkort och kod. Det är i nuläget oklart om något uttag har gjorts från kvinnans konto. Polisen utreder händelsen som bedrägeri. Kvinnan har tidigare utsatts för samma typ av brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen