12 augusti 17:00, Övrigt, Kristianstad

Information om händelsen i Kristianstad.

Ett larm kom in till ledningscentralen strax före kl. 11.30 i dag om ett misstänkt våldsbrott i Kristianstad.Uppgifterna handlade till en början om två män som rörde sig i lägenheter och på tak i centrala Kristianstad med någon form av tillhygge. Flera patruller började undersöka området och två män frihetsberövades. Den ene mannen visade sig vara målsägare.

Fyra personer fördes från platsen till sjukhus. En av de skadade var den misstänkte gärningsmannen. Han kunde efter kontroll tas med till polisstationen för förhör. Vid ingripandet skadades en polis lindrigt i samband med att en ruta slogs sönder.
Polisen utreder händelsen i nuläget som ett grovt våldsbrott. De avspärrningar som har funnits kring området kommer successivt att tas bort när polisens tekniker är klara med sina undersökningar. Flertalet poliser kommer att vara synliga under kvällen på olika platser i Kristianstad i trygghetsskapande syfte.

Polisen kommer att hålla en medieträff för att ge en samlad bild av dagens händelse och medierna är välkomna till Kristianstads polishus klockan 18.00.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen