13 augusti 11:05, Åldringsbrott, Värnamo

Två kvinnor i 95-årsåldern utsatta för stöld.

Under gårdagen tog polisen emot två anmälningar om åldringsbrott i Värnamo och polisen har i båda fall inlett förundersökning gällande stöld.

I ett av fallen fick en kvinna i 95-årsåldern besök i sitt hem av en man som utgav sig för att komma från hemtjänsten. Enligt anmälan hade mannen uppggett att han skulle hjälpa kvinnan att ta ut pengar och fått med sig hennes bankkort. Mannen återvände aldrig med kortet och kvinnan upptäckte att det saknades en okänd summa kontanter som hon haft i sin plånbok. Det är oklart om något uttag gjorts från kvinnans konto. Händelsen ska ha inträffat under måndagen.

Det andra fallet inträffade också under måndagen. Enligt anmälan hade en man lurat sig in hos en kvinna under förespegling att han skulle hjälpa henne. Kvinnan, som också är i 95-årsåldern, släppte in mannen och efter besöket upptäckte hon att hennes bankkort och smycken, bland annat ett armband, saknades. Kvinnan upptäckte också att någon tagit ut en summa pengar från hennes konto med bankkortet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen