Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

15 augusti 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson samt Ulla Brehm.

22.08 Borås, försök till mord.
En man uppges vara skjuten i ett ben med flera skott varför ambulans samt polis larmas till platsen som är i området Hulta. Vittnen berättar att den troliga skytten sprang från platsen varför en hundpatrull påbörjar spårning, dock utan resultat. Den skjutne mannen avförs med ambulans till sjukhus, ej livshotande skador enligt uppgifter från platsen. Platsen avspärrad för en teknisk undersökning och flera saker har tagits i beslag för analys. Ingen är gripen i nuläget.

00.14 Tibro, skadegörelse genom brand.
Räddningstjänst beger sig till återvinningscentralen då det brinner på platsen. Det är någon form av plast som brinner som släcks ganska omgående. Vittne berättar att man sett någon lämna strax efter att det börjat brinna. Ingen gripen och polis skriver en anmälan.

02.06 Skövde, grov stöld genom inbrott.
Någon har varit inne i huset som ligger på Gamla Törebodavägen varför polis larmas till platsen. När patrullen kommer dit så har mannen lämnat till skogs varför man påbörjar spårning med hjälp av hund. Hunden lyckas spåra rätt på mannen som kan gripas. Mannen som är i 30 års åldern får följa med till stationen för vidare utredning, oklart om han hade fått med sig något.

02.17 Uddevalla, tillgrepp av fortskaffningsmedel m.m.
En person tar sig in i en parkerad bil på Brunnemyrsvägen varför polis larmas dit. Tjuven lämnar platsen på en MC som patrullen möter varför de följer efter. MC:föraren slänger ifrån sig MC:n men snabbfotade poliser springer ikapp mannen som kan gripas. MC:n tas i beslag då denna troligen är stulen. Mannen som är i 40 års åldern är även misstänkt för försök till stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, drog rattfylleri samt vårdslöshet i trafik.

05.16 Göteborg, allmänfarlig vårdslöshet.
På Julaftonsgatan brinner det i ett soprum varför räddningstjänst och polis beger sig till platsen. Branden släcks omgående och utrymmet ventileras och patrull skriver en anmälan, ingen gripen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen