Uppdaterad 15 augusti 12:42

15 augusti 09:05, Polisinsats/kommendering, Eksjö

Polisen kontrollerar uppgifter om brott i Eksjö.

07.51 polisen fick samtal från ett barn som lämnade uppgifter som tydde på att ett brott skulle ha inträffat i Bruzaholm. Polisen åkte till Bruzaholm för att kontrollera vad som hänt.

08.10 polisen fick ytterligare uppgifter om att något skulle ha hänt i en bostad på Västerlånggatan i Eksjö. Polisen styrde om resurser och åkte till Eksjö för att ta reda på mer uppgifter.

08.30 polisen har hittat personer som verkar ha blivit utsatta för ett våldsbrott. Ambulans finns på platsen för att ta hand om dessa. Polisen inleder en förundersökning om försök till mord.

08.45 polisen har spärrat av ett område på och i anslutning till Västerlånggatan i Eksjö inför en kommande kriminalteknisk undersökning.

09.13 polisen söker efter en misstänkt man i 30-årsåldern som uppges vara lätt mörkhyad och iklädd en rosa jacka och blå shorts. Den som tror sig se mannen uppmanas att direkt ta kontakt med polisen på 112.

09.43 den eftersökte misstänkte mannen är nu gripen på järnvägsstationen i Nässjö. Allt tyder på att gripandet gick lugnt och bra.

09.50 en misstänkt person är alltså gripen och ska nu förhöras av polisen och därefter kommer åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen. Polisen söker för närvarande inte efter ytterligare gärningspersoner. Det kan inte uteslutas att fler kan misstänkas men det finns än så länge inget som tyder på det heller.

09.57 de drabbade personerna har initialt förts till Eksjö lasarett och där finns nu polisen på plats för bevakning. Syftet är att sjukvården ska kunna fungera utan störningar.

10.05 tre personer är drabbade men polisen kommenterar inte skadeläget för var och en av dem. Sammantaget kan man säga att det är allvarliga skador, som också ligger till grund för brottsrubriceringen som fortfarande är försök till mord.

10.25 polisen kommer att ha en talesperson tillgänglig för intervjuer utanför polisens avspärrning på Västerlånggatan i Eksjö idag kl. 11.30. Talespersonen kommer senare också att vara tillgänglig på telefon  idag kl. 12--12.30 på ett telefonnummer som meddelas strax före klockan 12.

11.55 Talesperson på Västerlånggatan är Rickard Finndahl och han finns anträffbar på telefon kl. 12--12.30, 070-0590941.

12.39 den misstänkte mannen, som är i 30-årsåldern har nu förhörts av polisen och efter det anhållits av åklagare på sannolika skäl misstänkt för tre fall av försök till mord.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen