Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 15 augusti 21:24

15 augusti 12:10, Mord/dråp, försök, Östersund

Förundersökningen gällande förberedelse till mord har i dag överlämnats till Säkerhetspolisen och Riksenheten för säkerhetsmål.

Som polisen meddelade i går så greps och anhölls senare en man i Östersund på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till mord.

Under förmiddagen har förundersökningen alltså överlämnats till Säkerhetspolisen och Riksenheten för säkerhetsmål. Brottsrubriceringen har också ändrats till stämpling till terroristbrott.

Polismyndigheten bistår i förundersökningen, men frågor kring ärendet hänvisas till Säkerhetspolisens presstjänst.

Polisen i Jämtland vill understryka att det inte finns några skäl för medborgarna att känna oro för ytterligare händelser. Hade vi haft uppgifter som talat för något annat så hade vi berättat det för medborgarna.

Frågor kring polisen i Östersunds arbete hänvisas till kommissarie Hans Ängquist på telefon 076-118 45 59.

Uppdatering 21:20
Medietelefonen är stängd över natten och öppnar åter 08:30 på fredag.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen