Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 17 augusti 08:57

17 augusti 06:54, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

En relativt lugn kväll/natt i länet enligt RLC, inga större händelser. Presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson.

Kl 22.25 Göteborg, försök till våld mot tjänstenman
En polispatrull larmar. Det visar sig att man försökt stoppa en personbil på E45, Marieholm. När polismännen gått ur bilen för att kontrollera fordonet har bilen försökt köra på dem/backa på polismännen. Båda polismännen fick kasta sig undan och klarade sig utan skador. Därefter försvinner den misstänkta bilen från platsen, troligen mot Gamlestan. Polisen söker efter den misstänkta bilen men man lyckas inte hitta den.

Kl 23.34 Göteborg, personrån/grovt rån
En man kommer hem till sin bostad och uppger då för flickvännen att han blivit rånad. Flickvännen kontaktar polisen. Offret uppger att han blivit rånad av tre gärningsmän och händelsen ska ha inträffat vid Oskar Fredriks kyrka. De tre ska har tilltvingat sig offrets bankkort och kod. Därefter har två av gärningsmännen hotat offret med en kniv mot halsen. Under tiden åker gärningsman nr 3 på en elcykel och tar ut pengar på en bankomat.

Händelsen ska ha inträffat ca 20-30 minuter före det att polisen får vetskap. Inga kända fysiska skador. Inget behov av sjukvård i nuläget. Polisen har sökt i området men ingen är gripen.

Kl 00.17 Ale, försök till rån av bil
En man ringer in till polisen och uppger att han blivit utsatt för ett rånförsök, två män har försökt att ta hans bil vid Starrkär. Enligt offret så har ha kört bil mot Älvängen när en man vinklar åt honom från vägrenen. När offret stannar så sliter mannen vid vägrenen upp passagerardörren och och säger att han ska ha bilen, och hotar med kniv. 
Bilägaren/offet hoppar då ut ur bilen och har samtidigt tagit ett sk fälgkors ur bilen som han har i handen. Gärningsmannen väljer då att springa från platsen till en väntande moped/mc och de försvinner sedan mot Älvängen. Bilägaren försöker följa efter den flyende mopeden/mc:n men tappar kontakten och ringer polisen. Polisen söker i området men ingen grips. Inga fysiska skador. Anmälan om försök till rån upprättas       

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen