Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

18 augusti 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

Relativt lugn kväll/natt enligt RLC. Presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson.

Kl 20.39 Kungsbacka, Försök till dråp mm
Polisen får in ett flertal samtal som rör en man som går omkring i ett bostadsområde vid Brattås. Han skriker och gapar och kastar saker omkring sig. Ett flertal boende i området har omringat mannen i avvaktan på polis. När han blir inringad så drar mannen plötsligt kniv och börjar jaga de personer som finns på platsen med kniven, han gör även utfall mot olika personer med kniven. 

Kl 21.12: Polis på plats, flera patruller tillkallas. Där ingår även helikopter och hundpatrull.

Det framkommer att en man ska ha skadat en hand, det rör sig om en skada som en av de involverade männen fått då han fallit för att undvika ett utfall som den misstänkta mannen gjort med kniven. Polisen får ett stort antal vittnesmål som rör den aktuella mannen som leder till att han kan gripas vid en fastighet i området. Mannen är då misstänkt för försök till dråp samt möjligen även hemfridsbrott. Mannen på morgonen ännu inte hörd av polis, han uppges inte vara hörbar. 

Den skadade uppges inte ha fått några allvarliga skador, oklart om han behöver sjukhusvård. Det visar sig sedan att den misstänkte bor i ett skogsområde i närheten, möjligen för att undkomma ett beslut sedan tidigare som rör utvisning.   

Kl 23.39 Falkenberg, brand
Räddningstjänst och polis åker på två bränder som uppstått i direkt anslutning till parkerade bilar, en vid Hertigs Allé och en vid Rådmansgatan. Två bilar skadade, polisen upprättar anmälan om skadegörelse i två fall. Ingen gripen.    
 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen