19 augusti 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Ulla Brehm.

22.40 Göteborg, vapenlagen.
Uppgifter inkommer om att det är flera personer som bråkar på Kungstorget samt att någon har avlossat ett vapen med flera skott. Personen som avlossat vapnet sprang sedan mot Grönsakstorget och försvann. Ingen har kommit till fysisk skada i samband med bråket. Polisen hittar tomhylsa vilket bekräftar att någon skjutit. Enligt vittnen har vapnet avlossats rakt upp i luften som ett varningsskott och inte riktad mot någon. Ingen gripen och en anmälan om grovt brott mot vapenlagen samt försök till grov misshandel.

01.32 Borås, inbrottsstöld.
Vittne hör hur någon slår ut en ruta till ett företag på Skaraborgsvägen varför polis larmas dit. Även ägaren till butiken hör av sig då han fått bilder i sin telefon där man kan se att det är obehöriga inne i butiken. Man har fått med sig en större TV-apparat och sedan lämnat platsen till fot. Polis söker av området och hittar en TV gömd längs flyktvägen varför denna återbördas till butiken. Ingen person påträffas dock som kan sättas i samband med stölden, en anmälan skrivs. En brottsplatsundersökning kommer att ske under dagen.

02.52 Göteborg, inbrottsstöld.
Polis larmas fram till Näsetvägen då någon gör inbrott i ett garage på platsen. Vittnet ser hur en kombibil lämnar området strax därpå. Bilen stoppas av polis som kan konstatera att det finns 8st bildäck i bilen som föraren samt passageraren inte riktigt kan förklara var de kommer ifrån. Däcken tas i beslag och personerna hörs samt en anmälan skrivs.

03.11 Göteborg, inbrottsstöld.
En person påträffas strax efter att han varit inne i en lokal på Kyrkogatan. Han hade klättrat in via ett fönster in i en lokal. Även ett larm har gått från lokalen varför även väktare kommer dit. Skall vara någon form av café som den misstänkte mannen varit inne i. Han är så onykter varför han får börja med att sova ruset av sig innan man kommer kunna hålla förhör med honom, oklart om det saknas något.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen