Uppdaterad 20 augusti 10:39

19 augusti 20:22, Skottlossning, Danderyd

Polisen fick samtal om ljud som beskrevs som smällare från Stocksund. Polisen fick även uppgifter att det fanns en skadad man i Stocksund.

Polisen som är på plats har talat om att en person är skottskadad. Polisen kommer spärra av platsen samt prata med de personer som kan ha uppgifter att lämna.

Uppdatering klockan 20:46
Platsen där den skottskadade personen hittades är Stockholmsvägen. Ambulanspersonal är på plats tillsammans med polisen vid den skadade personen.

Uppdatering klockan 21:01
Platsen som är avspärrad är i närheten av Stockholmsvägen/Bergsstigen. Polisen som är på plats har talat om att de anträffat hylsor på platsen. Polisen kommer genomföra dörrknackning i närområdet.

Uppdatering klockan 21:28
De livräddande åtgärderna avbröts då den skottskadade mannens liv inte gick att rädda. Polisen bedriver förundersökning angående mord.

Uppdatering klockan 23:43
Anhöriga till den avlidne är underrättade. Den avlidne är i 50-års ålden. Polisens avspärrningar är kvar på Stockholmsvägen då teknikerna ska genomföra en undersökning.

Uppdatering den 20 augusti klockan 10:00

Tre personer har under natten vid olika tidpunkter hämtats till förhör och senare gripits. De tre personerna har under morgonen anhållits av åklagare. Nya förhör med de anhållna ska genomföras under förmiddagen.

En analys av inkomna uppgifter, vad som framkommit i förhör och den tekniska undersökningen, pågår.

Den tekniska undersökningen av brottsplatsen är på väg att slutföras och då hävs också avspärrningen.

Lokalpolisområde Täby har poliser på plats hela dagen samt under morgondagen för att informera de boende i området, besvara frågor samt för att ta emot uppgifter som kan ha betydelse för utredningen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen