20 augusti 07:02, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En mopedist i Luleå misstänks för olovlig körning.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:33 Brand, Överkalix
Larm inkommer om brand i fordon på E10 i höjd med Räktfors. Enligt initiala uppgifter ska det ha brunnit i hjullagret på en timmerbil. Under någon timma var det totalstopp i trafiken på E10 och polis dirigerade trafik. Vid 01:30-tiden var vägen öppen för trafik igen.

23:54 Trafikkontroll, Luleå
Polisen har haft en hastighetskontroll på Sandviksvägen. Patrullen utfärdade två böter för hastighetsöverträdelse.

00:22 Ofredande, Gällivare
Polis beordras till ett hotell i Gällivare där personal blivit hotad av en man. Mannen omhändertas med stöd av LOB, lag om omhändertagande av berusade personer. Patrullen håller förhör och upprättar anmälan om ofredande.

01:23 Stöld/inbrott, Piteå
Polis beordras till en livsmedelsbutik i Jävre som haft inbrott. Inbrottet har skett via entrédörren och tobak saknas. Ett vittne såg två personer lämna platsen i en bil. Polis har dokumenterat på platsen och upprättar anmälan om stöld genom inbrott.

Fem viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga uppgifter om att någon person skadats i samband med olyckorna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen