20 augusti 07:16, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:11 Brand, Umeå
Larm inkommer om brand i en container vid Östra Ersbodaskolan. Polisen kommer att upprätta en anmälan, oklar rubricering.

00:34 Stöld/inbrott, Umeå
Polis beordras till Broparken där någon försökt bryta sig in i en företagslastbil. Anmälaren befann sig i parken med sin hund, då anmälaren såg hur två personer försökte ta sig in i lastbilen. Hunden ska ha börjat skälla och personerna lämnade platsen. Patrullen upprättar en anmälan om försök till inbrott och försöker nå ägaren.

01:38  Stöld/inbrott, Skellefteå
Polis beordras till Morö backe där en ruta slagits sönder på en pizzeria. Några personer sågs springa från platsen. Patrullen har sökt i området utan att påträffa några misstänka personer. En anmälan om försök till inbrott upprättas.

02:53 Stöld/inbrott, Umeå
Polis beordras till ett företag i Sävar där det varit inbrott. Inbrottet har skett via ytterdörren och bland annat saknas en mobiltelefon. Polis har sökt i området utan resultat. En brottsplatsundersökning har genomförts och en anmälan om stöld genom inbrott upprättas.

04:44 Motorfordon stöld, Umeå
Polis beordras till Grisbacka med anledning av en pågående mopedstöld. Anmälaren såg två personer lämna adressen med mopeden och patrullen påträffar en kort stund senare två män som stämmer in på signalementet. Männen, som är i 20-årsåldern, greps misstänka för tillgrepp av moped.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen