Uppdaterad 21 augusti 07:59

20 augusti 20:02, Rån, Jönköping

Man rånades på en cykel.

19.20 flera samtal till polisen om två personer som var i handgemäng utomhus på Birkagatan. Flera polispatruller beordrades till Birkagatan.

19.25 polisen är framme på Birkagatan och börjar utreda vad som hänt.

19.57 polisen har nu genomfört inledande utredningsåtgärder och det har visat sig att en av männen, som är i 40-årsåldern, misstänks ha blivit angripen med våld av den andre, som är i 45-årsåldern. 45-åringen misstänks för att ha tillgripit 40-åringens cykel i samband med misshandeln och blir därmed misstänkt för rån.

Den drabbade har förhörts och blivit skjutsad till sjukvården för vård. Han bedöms inte ha fått några svårare skador. Den misstänkte fördes till polisstationen för förhör varefter åklagare kommer att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

Under gårdagkvällen kl. 21.52 anhölls den misstänkte av jouråklagare, på sannolika skäl misstänkt för försök till rån. Sannolika skäl är den högre misstankegraden och häktningsframställan ska vara inlämnad senast 20190823 kl. 12.00

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen