21 augusti 06:28, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesman är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Stefan Gustavsson.

00.07 Göteborg, stöld av motorfordon.
Ett vittne både ser och hör hur en okänd man håller på att ta en moped på Svanebäcksgatan. Polis till platsen och vittnet visar på var mopeden har tagit vägen då det verkar som tjuven inte får igång den. Tjuven påträffas och grips av polis i närområdet. Mopeden tas i beslag för att sedan återlämnas till ägare. Mannen som inte har någon form av id-handlingar på sig får följa med för fortsatt utredning.

01.06 Göteborg, inbrottsstöld.
Larm inkommer till ett väktarbolag som i sin tur larmar polis om ett pågående inbrott på Uggledalsvägen. Flera larm kommer från objektet vilket indikerar att man troligen har forcerat en grind in till området. Grinden har forcerats och man har tagit sig in i företaget där man kommit över ett okänt antal jackor. Ingen kvar på platsen då tjuvarna hunnit där ifrån, en anmälan skrivs.

04.20 Borås, inbrottsstöld m.m.
Tre personer kan gripas efter att vittnen har hör av sig att man kommit på några personer i en fastighet på Lilla Brogatan. En av dem hade hotat poliserna med en vinflaska varför man var tvungen att använda sin el-pistol. Man hade varit inne i en restaurang på adressen och bland annat fått med sig flera lådor vin som återlämnas på platsen. En av dem är misstänkt för våld/ hot mot tjänsteman och samtliga även för olaga intrång.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen