21 augusti 17:46, Narkotikabrott, Göteborg

Bevisen flög i luften eller narkotikabrottet som försvann.

Under dagen har en händelse som utspelade sig under Gothenburg Culture Festival blivit allmänt känd för polisen i region Väst. En historia ur verkligheten.

Två civila polismän som hade uppdraget att bl a spana mot misstänkta narkotikabrott i centrala Göteborg befinner sig vid Bastionsplatsen. Polismännen ser då en kvinna och två män på en bänk. Kvinnan röker uppenbarligen cannabis/hasch och polismännen bestämmer sig för att ingripa.

Strax intill sitter ytterligare en man som inte går att koppla till det aktuella brottet. Mannen är dock på sin vakt och när polismännen närmar sig ett ingripande så förstår han uppenbarligen vad som är på gång. Han kastar ifrån sig en påse som de två polismännen ser. Polismännen som har lång erfarenhet av narkotikabrott förstår genast att mannen i gjort sig av med en påse som även den innehåller cannabis, ca 5 -10 g.

Vad polismännen inte räknade med var att en tredje part skulle lägga sig i ingripandet. På platsen fanns även ett stort antal måsar, en av dessa såg sin chans och plockade åt sig påsen och lyfter snabbt med "bytet". Lika snabbt som måsen försvann så var även mannen som slängt ifrån sig påsen borta.

Kvar står polismännen och ser bevisen försvinna upp i skyn. Som plåster på såren kunde man dock frihetsberöva den kvinna som "rökt". Hon blir misstänkt för narkotikabrott genom eget bruk/innehav.

Om måsen haft någon behållning av sin nya erfarenhet framgår inte av historien.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen