Uppdaterad 22 augusti 18:11

22 augusti 17:34, Stöld, Norrköping

Bestulna barn följde efter tjuven och ringde polisen.

14.19 en flicka i 10-årsåldern ringde till polisen och anmälde att hon och en kompis nyligen hade blivit bestulna på värdeföremål . Flickan berättade att de hade sagt till tjuven att lämna tillbaka sakerna men då hade de fått till svar att de skulle akta sig.

Tjuven började gå från platsen när flickan ringde till polisen och flickorna följde efter för att se vart tjuven tog vägen. Under tiden polisen var på väg till platsen lämnade flickan ett noggrannt signalement på tjuven.

14.22 polisen är framme på den plats som flickorna nu har angivit.

15.40 polisen är nu klar med de inledande utredningsåtgärderna. De båda drabbade flickorna som båda är i 10-årsåldern har berättat vad de har blivit utsatta för och polisen har påbörjat en utredning om stöld alternativt grov stöld. Polisen har hittat stöldgodset och lämnat tillbaka det till de drabbade flickorna.

Den misstänkte är en kvinna i 25-årsåldern. Hon var kraftigt berusad och omhändertogs och fördes till polisstationen för tillnyktring. Efter tillnyktring kommer hon att förhöras som misstänkt.

Polisen vill rikta stort beröm till de båda flickorna för deras rådiga agerande i en svår situation.

18.05 brottsrubriceringen är nu bestämd till stöld och olaga hot. Den misstänkte misstänks ha hotat flickorna med en tändare. 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen