Uppdaterad 22 augusti 21:29

22 augusti 20:22, Detonation, Göteborg

Larm om smäll, föremål som exploderat, Gärdsås Torg.

Samtal inkommer via SOS om en hög smäll som hörts på torget, med efterföljande rökutveckling. Polis och räddningstjänst skickas till platsen. Explosionen har inträffat anslutning till en bod på torget, som fått skador i fasaden. Platsen spärras av, vilket även påverkar en hållplats intill torget för kollektivtrafik. Det finns inga uppgifter om att händelsen medfört några personskador. En förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet är inledd.

20.52 Det är plankor som blivit skadade på boden.

21.19 Händelsen rubriceras som allmänfarlig som ödeläggelse.

21.24 Platsen är fortsatt avspärrad i väntan på nationella bombskyddets undersökning. Därefter kommer platsen att undersökas av polisens kriminaltekniker. Det är okänt vad som exploderat. Spårvganstrafiken påverkas fortsatt, då hållplatsen i anslutning till Gärdsås Torg kommer att vara avspärrad fram tills att utredningsarbetet på brottsplatsen är avslutat.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen