Uppdaterad 23 augusti 21:56

23 augusti 15:15, Trafikolycka, Sölvesborg

Två mopeder i kollision på Sölvevägen, Sölve.

En man är förd till sjukhus med ambulans efter en olycka med två mopeder inblandade på Sölvevägen i Sölve. Den andre mopedisten avvek från olycksplatsen efter olyckan.

Övriga omstänigheter kring händelseförloppet är inledningsvis okända.

Uppdatering kl. 19.10: Händelseförloppet är inte fullständigt klarlagt men en av mopedisterna har kolliderat med ett betongväghinder och kastades därefter av mopeden. Enligt vittne, såg det ut som om de båda mopedisterna körde ikapp när kollisionen skedde. Den andra mopedisten fortsatte sin framfart och stannade inte kvar på olycksplatsen. Den skadade mopedisten är en man i 40-årsåldern.

Enligt Region Skåne är mannens skador livshotande.

Polisen upprättar anmälan om rattfylleri under påverkan av narkotika (så kallat drograttfylleri), grov olovlig körning samt obehörigt avvikande från trafikolycksplats (så kallad smitning).

Uppdatering kl. 21.50: Rättelse av tidigare publicerad information, vilken grundades på initiala uppgifter hos regionledningscentralen.

Enligt upprättad anmälan välte den skadade mannen med mopeden och flög över en betongbarriär, som avgränsar en cykelbana från intilliggande Sölvevägen. Mannen blev därefter påkörd av den andra mopedisten, som fortsatte färden utan att stanna. På den påkörande mopeden färdades två personer.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen