Uppdaterad 24 augusti 01:46

23 augusti 23:28, Trafikbrott, Gävle

Polispatrull har prejat en bil i samband med streetrace i Gävel

Under kvällen har så kallat streetrace pågått i Gävle. I samband med att en patrull ska kontrollera ett av fordonen, som förefaller sakna rätt att färdas på allmän väg, försökte föraren undkomma patrullen. Ett kortare förföljande inleddes och förföljandet avslutades genom att streetrace-bilen prejades av patrullen på Spängersleden utanför tätbebyggt område. Beslutet om att preja fordonet fattades i syfte att hindra fortsatt färd, detta eftersom fordonet framfördes vårdslöst och det förelåg fara för att någon skulle skadas. Ingen person skadades i samband med ingripandet. Polisbilen fick bärgas från platsen.

Uppdatering 01:43

Föraren av streetrace-bilen var en man i 30-årsåldern. Han misstänks för vårdslöshet i trafiken. Streetrace-bilen är tagen i beslag och mannens körkort har omhändertagits.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen