Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

24 augusti 08:05, Rattfylleri, Ekerö

En person som stoppas i en trafikkontroll vid Ekerö centrum misstänks för rattfylleri. Personen informeras också om vårdmöjligheter.

Att en bilförare som misstänks för rattfylleri får information om SMADIT innebär:

SMADIT (samverkan mot alkohol och droger i trafiken) är en samverkan mellan olika myndigheter med syfte att ge stöd till personer som rapporterats för ratt-, drogratt- eller sjöfylleri.

Arbetssättet bygger på att så snabbt som möjligt, helst inom 24 timmar, kunna erbjuda hjälp ifrån vården.

Målet är att minska antalet påverkade förare genom att minska antalet återfall bland ratt-, drogratt- eller sjöfyllerister.

Den som rapporterats har möjlighet att träffa professionell personal från vården för att prata igenom det som hänt och få möjlighet till att förändra sin livsituation.

Har du blivit rapporterad för rattfylleri och vill ha SMADIT-kontakt? Kontakta vården i din kommun för att boka ett möte. Tala om att du fått ett SMADIT erbjudande när du ringer så får du snabbt hjälp. Du avgör själv om du vill ha fortsatt kontakt.

Nyttan av SMADIT kan:

* bli en nystart
* leda till nya insikter
* förbättra familjerelationer
* innebära en vändpunkt i livet

För att minska ratt-, drogratt- eller sjöfylleriet arbetar vi tillsammans: Polisen, Kustbevakningen, Tullverket, Kommunerna, Landstingen, Länsstyrelsen, Trafikverket, Transportstyrelsen, Folkhälsomyndigheten och Kriminalvården/Frivården.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen