25 augusti 21:13, Sammanfattning helg, Södermanlands län

Kort information om polisens händelser i Sörmland under helgen.

Några minuter efter midnatt mot lördagen tog polisen emot samtal om skadegörelse på en skola i Brandkärr. När polisen kom till platsen möttes de av 15-20 personer som gick till gemensam attack mot polisen genom att kasta sten mot polisbilen. Flera patruller beordrades till platsen och även räddningstjänst då bildäck brann. Folkmassan upplöstes och polisen kunde relativt snabbt få kontroll på den hotfulla situationen. Ingen person, varken polis eller allmänhet, kom till skada. En anmälan om våldsamt upplopp är upprättad. Polisen har under resten av helgen prioriterat att ha polisär närvaro i området. Inga ytterligare stora oroligheter har rapporterats.

I övrigt finns inga händelser att rapportera. Polisens presstalespersoner kommer att kunna rapportera om den gångna helgen mer detaljerat under måndag morgon.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen