25 augusti 21:42, Sammanfattning helg, Jönköpings län

Kort sammanfattning av helgens ärenden i Jönköping.

Polispersonal som har jobbat under Värnamodagarna beskriver insatsen som väl genomförd. Polisen har varit väl bemannade och synliga under alla dagar. Inga våldsbrott som sätts i samband med Värnamodagarna har anmälts. Under helgen har 19 personer omhändertagits för fylleri och 22 personer har avvisats på grund av ordningsstörning. Det brott som har rapporterats är narkotikabrott, brott mot knivlagen, stöld och ett fall av sexuellt ofredande. I samtliga brott finns det misstänkta personer.

Klockan 18:50 i lördags kväll tog polisen emot ett larm om bråk i en bostad i Sävsjö. En man ska ha tagit sig in i bostaden och hotade en kvinna med tillhygge. Polis grep mannen och förde honom till polisstationen. Efter förhör anhölls mannen som är i 45-årsåldern av åklagare. Händelsen utreds som olaga hot.


Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen