Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

25 augusti 22:04, Motorfordon, stöld, Gävleborgs län

Fordonskontroll på E4 Torsberget resulterade i två gripna

Den 23/8 anmäler allmänhet att en person som provkört dennes bil inte kommit tillbaka efter turen. Under dagen har fordonet uppmärksammats i Ockelbo då det varit inblandat i en bensinsmitning.

Under eftermiddagen ringer ytterligare en person, nu från Harmånge, om att dennes bil inte kommit tillbaka efter en provkörning. När patrull kommer till platsen står den bil som anmäldes stulen 23/8 kvar på platsen. En ny bensinsmitning inkommer under kvällen, nu på Cirkle K i Sätra, Gävle. Fordonet som smet från bensinstationen ska enligt uppgift varit det samma som inte återkommit efter provturen i Harmånge.

Vid 19:45 tiden ringer allmänhet då de tror att de kör efter en stulen bil på E4 söder ut vid Örbyhus. Polispatrull från Uppsala ställer upp på E4 i höjd med Torsberget och kort efter kan fordonet stoppas. Stoppet var helt odramatiskt och fordonet visade sig vara den bil som inte återlämnats i Harmånge. Två personer grips misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen