Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 26 augusti 13:30

25 augusti 22:33, Våldtäkt, försök, Gävle

En ung flicka utsattes för ett försök till grov våldtäkt i Hamrånge, Norrsundet norr om Gävle.

Polisen fick in larm från anhöriga om att de saknade sin dotter på söndagskvällen. Dottern var ute på samhället och åkte longboard och hade inte kommit hem.

Anhöriga hittade dottern innan polis kom till platsen och dottern var då mycket chockad efter händelsen.

Målsägaren fördes med ambulans till sjukhus för kontroll av ev. skador. 

Den misstänkta brottsplatsen är avspärrad och polisens tekniker har arbetat på brottsplatsen under natten och morgontimmarna.

Förundersökningen leds av åklagare vid åklagarkammaren i Gävle och polisen har en spaningsledare i ärendet med en utredningsgrupp.

Polisen kommer att knacka dörr i området och hålla förhör samt att bedriva inre spaning.

Tips och iakttagelser som skett i Norrsundet under kvällen den 25 augusti kan lämnas till polisen på telefon 114 14 eller mails.

Uppdatering kl. 13:30

Efter samråd med Åklagarkammaren i Gävle beslutades att förundersökningen skulle ligga kvar på polisen eftersom det inte fanns någon misstänkt i ärendet. Ärendet är ett så kallat spaningsärende hos polisen.

Förundersökningsledaren hos polisen har inget att förmedla ytterligare i ärendet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen