Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 26 augusti 22:30

26 augusti 09:58, Mord/dråp, Malmö

Larm om skottlossning, Ribersborg. Kvinna avliden.

Larm inkommer om skottlossning på Sergels väg varifrån flera skott hörts. Polis skickas till platsen för kontroll och för att påbörja förhör med vittnen. Övriga omständigheter är inledningsvis okända. Platsen spärras av i väntan på bland annat kriminalteknisk undersökning.
Inledningsvis uppges en person uppges vara träffad av skott.

Polisen kommer under dagen och de kommande dagarna att ha polispatruller i området i trygghetsskapande syfte. Dessa kommer bland annat prata med boende i området.

Uppdatering: Den skottskadade, en kvinna i 30-årsålden, avlider av sina skador. Från platsen fördes även två andra personer till sjukhus. Dessa är inte skadade och är ej heller målsägare. Utredningen fortsätter med bland annat vittnesförhör, tekniska undersökningar och dörrknackningar. Det finns i skrivande stund ingen misstänkt i ärendet.

Vittnen till händelsen bör vända sig till polis på plats alternativt via telefonnummer 114 14.

Uppdatering

En man är gripen, vi kan i nuläget inte gå ut med mer information utan hänvisar till pressträffen imorgon förmiddag. Den är på rättscentrum klockan 10.15.

Uppdatering

Mannen är nu anhållen, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och grovt vapenbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen