Uppdaterad 27 augusti 10:35

26 augusti 15:06, Skottlossning, misstänkt, Eskilstuna

En person skadades efter misstänkt skottlossning utomhus i Eskilstuna.

13.55 polisen fick samtal från personer som trodde sig ha hört skottlossning på eller i närheten av Uttermarksgatan i Eskilstuna.

Polisen åkte till platsen för att ta reda på vad som kan ha inträffat. Senare fick polisen uppgifter om att en skadad man kommit in på akuten på Mälarsjukhuset och sökt vård. Den drabbade mannen har skador som tyder på att han kan ha blivit beskjuten.

14.10 polisen har hittat en plats som skulle kunna vara en brottsplats. Platsen spärras av för en kriminalteknisk undersökning.

14.58 polisen arbetar nu med en mängd utredningåtgärder, kriminalteknisk undersökning, spaning efter misstänkt person, förhör med vittnen och annat för att klara ut vad som kan ha hänt. Flera föremål har tagits i beslag för att säkra bevisning i utredningen, som är rubricerad försök till mord. En person, som misstänkt ha kopplingar till händelsen är gripen av polisen och förd till polisstationen för förhör.

15.15 Den drabbade är en man i 30-årsåldern och den gripne är en man i 35-årsåldern.

17.05 den kriminaltekniska undersökningen ute på brottsplatsen är nu slutförd och avspärrningarna tas bort. Det kriminaltekniska arbetet fortsätter nu med sammanställning av vad som framkommit på brottsplatsen samt analys av eventuella fynd.

17.45 den gripne är nu förhörd av polisen och kl. 17.20 beslutade jouråklagare Anders Brokelind att anhålla mannen som skäligen misstänkt för försök till mord alternativt grov misshandel.

20190827, 10.30 förundersökningen leds nu av åklagare Anna Asklöf på åklagarmyndigheten.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen